Glas

Bij Mijn Lijstenmakerij leveren wij het juiste glas van helder wit float glas tot volledig ontspiegeld en vrijwel onzichtbaar museum glas.

Bij inlijstwerken voor in openbare gebouwen zoals scholen voorzien wij zo nodig ook de werken in helder Acrylaat.

U werk dient optimaal beschermd te zijn van stof, vocht en vuil maar welke bescherming is voor uw werk het meest geschikt?

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en tonen u aan de hand van diverse voorbeelden uit welke mogelijk heden aan glas een meerwaarde kunnen geven aan uw werk. Of dit nu een poster, foto, tekening, diploma of een prachtige litho of zeefdruk is. Voor ieder werk hebben wij het juiste glas.

 

glassoorten 

 

Perfect White helder floatglas

Een nieuw soort glas dat op dezelfde manier gemaakt wordt als het traditionele floatglas, maar met een veel lager ijzer gehalte, het is vrijwel kleurloos, en het heeft geen groene randkleur die bij andere glassoorten wel te zien is.

Perfect White clear is ideaal voor uw inlijsting waar helderheid of waar een neutrale kleur gewenst is. Omdat het glas bij 2 mm dikte tot wel 9% meer licht doorlaat dan helder floatglas van dezelfde dikte.

Ontspiegeld glas 

Dit heeft als basis gewoon Float glas, maar waarvan één of twee kanten doormiddel van een zuur-zout mengsel geëtst zijn. De grofheid van de etsing geeft een hogere- of een mindere mate van ontspiegeling. Doordat de oppervlakte van het glas geëtst wordt, heeft het wel als nadeel, dat het onderwerp onder het glas ook minder duidelijk is.

Museum glas

Onder deze benaming vallen diverse merken en uitvoeringen. De definitie van “Museum Glas” is eigenlijk simpel “Wit glas met een Coating”. In principe is Museum Glas dus nooit geëtst glas!

Wij werken graag met de juiste materialen. Het beste museum glas draagt de naam Perfect White ArtGlass. Dit is een wit (Perfect White Clear) glas met een interferentie coating. Deze coating bestaat uit Metaal-Oxiden en wordt doormiddel van een dompeltechniek aangebracht en daarna ingebakken. Deze Metaal-Oxiden reflecteren het invallende licht op zo’n manier, dat het zich (het licht) zelf neutraliseert. Het glas lijkt daardoor bijna onzichtbaar.

Wij staan voor

  • passie
  • ambacht
  • de beste kwaliteit
  • uitstekende service
  • goede klantbeleving
  • eerlijke prijs

Tevreden klanten