STILLEVENS

De rode draad van haar stillevens is verstilling. In de rust die fotograaf Marlou Pulles in haar pure stillevens creëert komt alles tot leven. Door te spelen met vorm, textuur, lijnen en kleur ontstaan verfijnde composities. Soms voegt ze voorwerpen toe, die door de tand des tijds steeds mooier zijn geworden. Samen met de eenvoud van de natuurlijke zachte vormen van groente en fruit krijgen de beelden een uitgebalanceerde eenvoud.

Maar hoe mooi deze vormen ook mogen zijn, alles, ook het leven is van korte duur. Voedsel vergaat. Voorwerpen verliezen hun functie en worden afgedankt door de steeds veranderende eisen van de snelle tijd waarin we leven. De tijd staat in deze stillevens bewust even stil. De deuken, geplakte scherven of plekjes op de voorwerpen vertellen juist een uniek verhaal. Marlou creëert rust voor het oog, waardoor ze hoopt dat we meer stilstaan bij de alledaagse schoonheid van voorwerpen om ons heen.

Marlou volgde aan de Universiteit van Utrecht haar opleiding tot kunsthistoricus. Ze is gaan fotograferen omdat ze beelden wilde creëren in plaatst van beschouwen. Door haar foto-opleiding bij Statief in Utrecht heeft ze haar verwondering voor stillevens in beeld om kunnen zetten.

 

Geschreven door: