Geslaagde opening Mijn Galerie

Trots. Heel trots. Zaterdag 13 mei om 14.00 uur ging Mijn Galerie open. Er waren bijna 100 mensen binnen als Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur Singer Laren, de tentoonstelling van Ad van den Boom opent. Een expositie over Bomen en hun verhalen. Jan Rudolph vertelde dat het Gooi altijd al een inspiratiebron voor kunstenaars is geweest. Sluyters en Mondriaan bijvoorbeeld verlaten de grote stad om midden in de natuur te gaan werken. Zo is de vlakverdeling van de schilderijen van Mondriaan geïnspireerd op de bomen die rondom zijn huis stonden.

Positieve reacties

Ad van den boom – de exposerende kunstenaar – heeft veel complimenten gekregen voor zijn werken. En dat is natuurlijk altijd fijn. Misschien is waardering nog wel belangrijker dan werken verkopen. Toch is er die middag gelijk het een en ander verkocht. Prints, tekeningen en waarschijnlijk een schilderij. Maar er was ook veel belangstelling voor de boeken die Ad van den Boom speciaal voor de expositie heeft gemaakt en de flessen wijn met zelfontworpen etiketten.

Verder waren er een journalist en fotograaf van de Gooi en Eemlander aanwezig, die een mooi artikel hebben gemaakt.

De kunst van het inlijsten

Veel lof was er bovendien voor de wijze waarop de werken door ons zijn ingelijst. Tijdens de tentoonstelling kun je goed zien wat een lijst met een werk doet. Een van de bezoekers had het over de contrasten die zo mooi uit kunnen pakken, zoals een klassieke lijst bij een modern schilderij. En een ander vond het gouden randje in de lijst bij een zwart-wit tekening een vondst.

Kom gerust eens binnen

Als je altijd al van plan was om een keer bij ons binnen te lopen, dan is dit het moment. Laat je inspireren door de werken aan de muur. De mooie schilderijen en tekeningen en de grote variatie aan verschillende lijsten. Tot 30 september is het werk van Van den Boom te zien. De lijstenmakerij en galerie zijn open van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.

Op 1 oktober is de opening van de volgende expositie in Mijn Galerie. Binnenkort laten we weten welke kunstenaar door ons gekozen is.

© foto margot brakel fotografie

 

Geschreven door: